Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Καλκάνι κρασάτο

Καλκάνι κρασάτο


























Το καλκάνι είναι ένα πολύ συνηθισµένο ψάρι στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου. Μοιάζει πολύ µε τη γλώσσα και παίρνει το όνοµά του από την τουρκική λέξη kalkan, που σηµαίνει ασπίδα.

Μερίδες: 2-4
Χρόvος προετοιµασίας: 10'
Χρόvος µαγειρέµατος: 20'

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φιλέτο από καλκάνι ή γλώσσα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
½ κουταλάκι γλυκού κύµινο
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού µπαχάρι
αλάτι & πιπέρι λευκό

Για το σερβίρισµα
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
χυµό από 1 λεµόνι
φύλλα µαϊντανού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουµε τα φιλέτα ιου ψαριού και τα στεγνώνουµε πολύ καλά µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουµε τα φιλέτα, ολόκληρα ή κοµµένα σε µεγάλα κοµµάτια, και το ροδίζουµε ελαφρά και από τις δύο πλευρέs.

3. Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε το αλάτι, το πιπέρι και τα µπαχαρικά και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 20'.

4. Σερβίρουµε σε πιατέλα, χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τον χυµό λεµονιού και λίγο αλάτι και περιχύνουµε το ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.