Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

«Νύκτα των μεγάλων μαχαιριών» φοβούνται οι γερμανικές αρχές για τους μετανάστες στην χώραΤο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ροής των προσφύγων έχει «φτάσει» και στην Γερμανία , προκαλώντας αναταράξεις στην ίδια την κοινωνία. Το τελευταίο διάστημα η χώρα αυτή έχει καταστεί ο «παράδεισος» για χιλιάδες μετανάστες τόσο από τα Βαλκάνια όσο και από την Μέση Ανατολή. Νομίζουμε ότι οι εταίροι μας Γερμανοί ΤΩΡΑ αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι ακριβώς «τραβάει» η Ελλάδα με τους Σύρους πρόσφυγες στο Αιγαίο Πέλαγος .

Η ανθηρή οικονομία της Γερμανίας σε συνδυασμό με την αναζήτηση ενός καλύτερου «ονείρου » στέλνει καθημερινά χιλιάδες μετανάστες εντός των γερμανικών συνόρων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την άτεγκτη στάση των αρχών της χώρας, έφεραν επεισόδια που είχαν μεγάλο αντίκτυπο.

Ένας μετανάστης τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στη γερμανική πρωτεύουσα του Βερολίνου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ .

Ο τραυματίας είχε αιτηθεί άσυλο τραυματίστηκε, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να απωθήσουν εκατοντάδες τους πρόσφυγες που επιθυμούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα νεόκτιστο κέντρο διαμονής χωρίς άδεια, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

Στην Γερμανία μόνο από τα Βαλκάνια έχουν αιτηθεί άσυλο φέτος 94.000 πρόσφυγες στην Χώρα.

Άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την τοπική αστυνομία, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και ο μετανάστης, ένας Μαροκινός υπήκοος, είχε μώλωπες στο πρόσωπο, αναφέρει ρωσκό δημοσίευμα .

Υπολογίζεται ότι περίπου 400 πρόσφυγες προπηλακίστηκαν στην προσπάθεια τους να εγγραφούν για νέες κατοικίες . Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έναν αιτούντα ασύλου ως τραυματία , σύμφωνα με πληροφορίες . Περίπου 200.000 μετανάστες έκαναν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία το 2014, με το ποσοστό να αναμένεται να υπερδιπλασιάζεται το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr αλλά και τον γερμανικό τύπο, πολλές έρευνες έχουν δείξει ένα αυξανόμενο αντι-μεταναστευτικό αίσθημα στην Γερμανία αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανεξέλγκτη εισροή των μεταναστών που εγκαταλείπουν την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ, ξενοφοβικές επιθέσεις έχουν οδηγήσει σε τραυματισμούς ενός Μαροκινού υπηκόου, και δύο Γερμανών υπηκόων τουρκικής καταγωγής κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει η εφημερίδα Berliner Morgenpost. Επίσης ένα σύνολο 150 εμπρησμών και άλλων επιθέσεων σε καταφύγια προσφύγων έχουν αναφερθεί, σε ολόκληρη την Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Όλα αυτά ασυνεπικουρούν στην πρόκληση νέων επεισοδίων στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.