Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη

Η ταινία προβλήθηκε το 1965 και προκάλεσε θόρυβο με τις τολμηρές για τα ήθη της εποχής, σκηνές. H γυμνή εμφάνιση της Ζέτας Αποστόλου έγινε cult στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. 
Ο Άλκης Γιαννακάς καθιερώνεται σαν ο ωραίος «κακός» με πολλά υποσχόμενη πορεία, που τελικά δεν ήλθε ποτέ. 
Υποδύεται τον Αλέκο, έναν όμορφο άντρα χαρτοπαίκτη, αποτυχημένο πυγμάχο, με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, που συντηρείται από γυναίκες που έχουν χρήματα. 
Στόχος του η περιουσία μιας κυρίας της καλής κοινωνίας, στο ρόλο η Αλεξάνδρα Λαδικού, η οποία τον ερωτεύεται τόσο, ώστε να τον πληρώνει για να χαρτοπαίζει και να γυρίζει στα κλαμπ. 
Ο ίδιος οργανώνει ένα σχέδιο για να καταφέρει να της αποσπάσει όλη την περιουσία. Τα πράγματα όμως θα ακολουθήσουν διαφορετική πορεία όταν η ερωμένη του στριπτιζέζ, κλασική στο ρόλο η Ζέτα Αποστόλου, θα θελήσει να τον εκδικηθεί. 
Η ατμόσφαιρα της εποχής μας μεταφέρει στα σφαιριστήρια, τα κλαμπ του '60 της Κυψέλης, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον αστικό μύθο της Αθήνας.

Σκηνοθέτης: Κώστας Καραγιάννης
Πρωταγωνιστούν: Άλκης Γιαννακάς, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ζέτα Αποστόλου, Ανδρέας Φιλιππίδης, Δέσπω Διαμαντίδου, Λαυρέντης Διανέλλος, Έφη Οικονόμου, Γιώργος Νέζος, Έλλη Ξανθάκη, Γιώργος Βελέντζας, Θάνος Παπαδόπουλος, Νίκος Αλεξίου, Αλέκος Κουρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.