Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Τσιμούρ (αβγά σαγανάκι)





















Μερίδες: 6
Χρόvος προετοιµασίας: 10 λεπτά
Χρόvος µαγειρέµατος: 10 λεπτά

Ορεκτικά και σαλάτες
Το ποντιακό τσιμούρ ή λαδοφάϊ είναι μια γευστικότατη παραλλαγή της κλασικής ομελέτας. Γινόταν παραδοσιακά με το καλαμποκίσιο ψωμί που είχε περισσέψει από το οικογενειακό τραπέζι των προηγούμενων ημερών, η φυσική, γλυκιά γεύση του οποίου αναδεικνύεται μοναδικά όταν ζεσταθεί μαζί με ελαιόλαδο.

Υλικά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
5 φέτες ψωμί καλαμποκίσιο (κατά προτίμηση προηγούμενης ημέρας)
6 αβγά
4 κουταλιές σούπας γάλα
2 φλυτζάνια τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
πιπέρι κόκκινο γλυκό
πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα ψωμάκια κομμένα σε μικρές μπουκιές. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
2. Παράλληλα, κτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Αδειάζουμε το μείγμα του αβγού επάνω στα τηγανητά ψωμάκια και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθούν τα αβγά και αγκαλιάσουν τα ψωμάκια.
3. Πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε με το γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.