Μερίδες: 8
Χρόvος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόvος μαγειρέματος: 1 ώρα
Ορεκτικά και σαλάτες
Τσουλμπουρά φαί: ένα πολύ
ιδιαίτερο και αρωματικό φαγητό, φτιαγμένο από απλά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε
σπίτι.
Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή, ιδανική για κάθε εποχή
Υλικά
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού καρότο
τριμμένο
½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι βρασμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
3 αβγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι τσαγιού καρύδια
ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
τριμμένη
4 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδινό
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο
αλάτι
1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο (για
το ταψί)
Για το γαρνίρισμα
50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ
τα αβγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Δουλεύουμε το μείγμα με
ένα κουτάλι n καλύτερα με το χέρι.
3. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί
και το πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.
4. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα
και το ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας στο
κέντρο με το γιαούρτι και τον δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.