Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Τσουλμπουρά φαί





















Μερίδες: 8
Χρόvος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόvος μαγειρέματος: 1 ώρα

Ορεκτικά και σαλάτες
Τσουλμπουρά φαί: ένα πολύ ιδιαίτερο και αρωματικό φαγητό, φτιαγμένο από απλά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή, ιδανική για κάθε εποχή

Υλικά
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού καρότο τριμμένο
½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι βρασμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
3 αβγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού τριμμένη
4 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδινό
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο
αλάτι
1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο (για το ταψί)
Για το γαρνίρισμα
50 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Δουλεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι n καλύτερα με το χέρι.
3. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.
4. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας στο κέντρο με το γιαούρτι και τον δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.