Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Σαλάτα κορκότο





















Μερίδεs: 6
Χρόvοs προετοιµασίαs: 10'
Χρόvοs µαγειρέµατοs: 20'

Ορεκτικά και σαλάτες
Δροσερή σαλάτα µε κορκότο, πλιγούρι δηλαδή, ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικέs ίνεs και σύνθετουs υδατάνθρακεs, που περιέχει σnµαντικέs ποσότnτεs βιταµινών και µεταλλικών στοιχείων.

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού κορκότο (πλιγούρι από καλαµπόκι) n κουσκουσάκι χονδρό
½ φλ. τσαγιού καπνιστό χοιρινό κοµµένο σε κυβάκια
2 ντοµάτεs κοµµένεs σε φέτεs
2 κρεµµύδια φρέσκα ψιλοκοµµένα
3 κ. σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 φλ. τσαγιού ξινόγαλο
1 κ. γλ. ξίδι n λεµόνι
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουµε µε λίγο κρύο νερό το κορκότο, το στραγγίζουµε
και το ρίχνουµε σε µια κατσαρόλα να βράσει µε 4 φλιτζάνια νερό για 20' περίπου. Το στραγγίζουµε.
2. Το βάζουµε σε µια πιατέλα και το ανακατεύουµε ζωηρά µε όλα τα υλικά εκτόs από τις ντοµάτεs και τον µαϊντανό.
3. Αφού ανακαιευτούν τα υλικά γαρνίρουµε µε τις φέτεs ντοµάταs και τον µαϊντανό.
4. Προαιρετικά, βάζουµε για 15' στο ψυγείο πριν σερβίρουµε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.