Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Χασίλ με κοτόπουλο























Μερίδες: 8
Χρόvος προετοιμασίας: 20'
Χρόvος µαγειρέµατος: 1 ώρα

Παραδοσιακό φαγητό από τον Καύκασο του Πόντου. Φτιάχνεται με κοτόπουλο και κορκότο, πλιγούρι δηλαδή από σιτάρι ή καλαμπόκι.
Σερβίρεται πάντοτε ζεστό και η επιτυχία του έγκειται στο σωστό ανακάτεµα

Υλικά

1 κιλό κορκότο ή κουσκούσι χονδρό
3 λίτρα νερό
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου από στήθος ή µπούτι
2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό ή βουβαλίσιο
αλάτι

Για το σερβίρισμα
πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.

2. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και τα βράζουμε για 30'.

3. Προσθέτουμε το κορκότο και λίγο αλάτι.

4. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και συμπληρώνουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.

5. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έωs ότου λιώσει σχεδόν το κρέας.

6. Όταν το φαγητό αρχίσει να χυλώνει, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πιο ζωηρά.

7. Μόλις γίνει ένα πηχτόs χυλός, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

8. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με λίγη πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.