Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Πορτς




















Μερίδες: 8
Χρόvοs προετοιµασίας: 30'
Χρόvοs µαγειρέµατος: 1 ώρα και 20'

Όσπρια, ρύζια & σούπες

Πορτς ή µπορτς: κρεατόσουπα με λάχανο και διάφορα άλλα λαχανικά. Μία ακόμη ρώσικη συνταγή (ουκρανικής προέλευσns) που καθιερώθηκε στην ποντιακή κουζίνα.
Ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μπουκιές
1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κόκκουs μαύρο πιπέρι
1 κ. γλ. πάπρικα
5-6 μπαχάρια
2 καρότα τριμμένα
6 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μικρό παντζάρι κομμένο σε κύβους
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 κ. σ. πελτέ
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γυαλίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 6-7'. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το πιπέρι, το μπαχάρι, το αλάτι και 4 φλιτζάνια νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε για 40'.
3. Προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, τη πατάτα, το παντζάρι, τον μαϊντανό, το σέλινο και 1 λίτρο νερό.
4. Βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι τnς κατσαρόλας για 1 ώρα και 20'.
5. Τέλοs, προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.