Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Κυδώνια ψητά στο φούρνο
















Τελευταία όλο και πιο συχνά ανατρέχω σε συνταγές παλιές
και ξαναθυμάμαι γεύσεις ξεχασμένες...

Υλικά:

3 κυδώνια
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
5-6 γαρύφαλλα
3 ξύλα κανέλλας
Μισό λεμόνι

Πλένουμε καλά τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στα 4 χωρίς να τα καθαρίσουμε από την φλούδα,
αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια.
Τρίβουμε ελαφρά με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς,
με την φλούδα προς τα πάνω.




Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό,
τα γαρύφαλλα και την κανέλα.



Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
και ψήνουμε στους 190ο για 1 ώρα και 1 τέταρτο.



Τότε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο,
γυρίζουμε τα κυδώνια με προσοχή
και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.



Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε σκέτα,
με γιαούρτι, με σαντιγύ ή ακόμα και με παγωτό.



Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε καλά κλειστό δοχείο στο ψυγείο
για μια βδομάδα περίπου.

Απολαύστε τα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.