Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Οι φυλές της μαφίας στην Ελλάδα

ΡΩΣΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ «ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ» ΤΗ ΧΩΡΑ

Κάποτε, οι δολοφονίες γίνονταν για το ποιος θα επικρατήσει στη βρώμικη Αθήνα. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φοβούνται ότι τώρα κλείνει ένας κύκλος αίματος και ανοίγει ένας άλλος. Από τη μία, φαίνεται ότι οι συμμορίες θέλουν να σκληρύνουν τη στάση τους, προχωρώντας σε ευρύ ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ακόμα και αν αυτοί είναι πολύ παλιοί.

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι φαίνεται πως διανύουμε την περίοδο των ανακατατάξεων στις συμμορίες. Νέα πρόσωπα έχουν παρουσιαστεί και προσπαθούν να βγάλουν από τη μέση τους «παλιούς», αλλά και να αποδείξουν τη «σκληρότητά» τους ώστε να ελέγχουν τις περιοχές που θέλουν. Και ο πόλεμος, συνεχίζεται…

Πώς χωρίζεται λοιπόν η εγκληματική δραστηριότητα;


Ρώσοι-Ουκρανοί

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα ένας κομάντο από την Αμπχαζία, τον οποίο είχε «εισάγει» η ρώσικη μαφία για να εκτελέσει «αντιπάλους». Αντάρτες από την Αμπχαζία πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα κάνοντας «δουλειές» (πληρωμένα συμβόλαια θανάτου). Για ποιους; Μέλη της πάλαι ποτέ κραταιάς σοβιετικής μαφίας που δρούσε στα όρια της πρώην ΕΣΣΔ και νυν της πανίσχυρης ρώσικης, έχουν… εξαχθεί και στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι έχουν εισχωρήσει σε ελληνικές συμμορίες, όπου εκτελούν τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, τους εκβιασμούς και τις «εισπράξεις» από τους «οφειλέτες». Μεγάλο μέρος τους ασχολείται και με την «εισαγωγή» γυναικών που εξωθούν στην πορνεία, καθώς και με το λαθρεμπόριο.

Αλβανοί

Οι δουλειές για την Αλβανική μαφία, η οποία έχει «ριζώσει» στην Ελλάδα, πάνε πολύ καλά. Οι αυτόνομες ομάδες στις οποίες είναι διασπασμένη η μαφία, ασχολούνται με τους εκβιασμούς, αλλά κατά κύριο λόγο, την πορνεία και την εκμετάλλευση ανηλίκων για επαιτεία. Μέλη των ομάδων έχουν εισχωρήσει σε ελληνικές συμμορίες που πουλάνε προστασία, αναλαμβάνοντας ρόλο πιστολέρο και μπράβων. Η νέα «μόδα» είναι η στρατολόγηση πρώην ανταρτών του UCK για τις πλέον «βρώμικες» δουλειές, όπως τις δολοφονίες….

Βούλγαροι

Ασχολούνται με τη μαστροπεία, το εμπόριο βρεφών, αλλά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι βουλγαρικές οργανώσεις «διακρίνονται» κυρίως για την ευρεία δράση τους στην παραχάραξη και την πλαστογραφία. Όχι ότι δεν υπάρχουν και Βούλγαροι εκτελεστές, οι οποίοι θεωρούνται οι πλέον σκληροί.

«Γιούγκοι»

Προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία και έχουν «ψηθεί» στον πόλεμο. Αναλαμβάνουν τις εκτελέσεις και θεωρούνται, μαζί με τους Ρώσους, οι πιο «επαγγελματίες» για τέτοιες… δουλειές. Μικρό μέρος τους αναπτύσσει δραστηριότητα και στο λαθρεμπόριο.

Οι «δικοί μας»

Με ακτίνα δράσης… όλη την Ελλάδα, η ελληνική μαφία έχει πολλές και ποικίλες δραστηριότητες, με κυρίαρχη όμως την «προστασία» και τους εκβιασμούς, όπου… βασιλεύει. Από εκεί και πέρα, «άνθηση» γνωρίζει και το εμπόριο λευκής σαρκός, οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καθώς και η αρχαιοκαπηλία που αποδεικνύεται ιδιαίτερα κερδοφόρα γι’ αυτούς. «Συνηθισμένη» είναι η εμπλοκή τους στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου, τη διακίνηση αλκοολούχων (ποτά- μπόμπες), καθώς και το εμπόριο κοκαϊνης.

Νιγηριανοί- Πακιστανοί

Νεοεμφανιζόμενη αλλά ανερχόμενη «δύναμη» στο χώρο της μαφίας, έχει πεδίο δράσης κυρίως το κέντρο της Αθήνας. Ασχολούνται κυρίως με το λαθρεμπόριο, τη μαστροπεία και, εσχάτως, με το εμπόριο ναρκωτικών. «Παλιότερη» ασχολία τους, η «προστασία», οι εκβιασμοί ομοεθνών τους, ή η λαθραία μεταφορά τους στη χώρα μας.

Κινέζοι

Η κινεζική μαφία ανέπτυξε σχετικά πρόσφατα δραστηριότητα στην Αθήνα. Ασχολείται με τους εκβιασμούς και την… πώληση «προστασίας» στους κινέζους καταστηματάρχες, τη μεταφορά λαθρομεταναστών, τα λαθραία και τα μαϊμού (πιάστηκε ένα φορτίο με 16.500 είδη την προηγούμενη εβδομάδα) ενώ η αστυνομία ερευνά μία περίπτωση εκτέλεσης γυναίκας που ίσως να αποτελεί το πρώτο αιματηρό χτύπημα της κινέζικης μαφίας στην Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.