Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Μπλεγμένος σε αμαρτωλή ΜΚΟ ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤΤο σκοτεινό παρελθόν του Αντώνη Μακρυδημήτρη

Μπλεγμένος σε αμαρτωλή ΜΚΟ ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Αντιπρόεδρος της αμαρτωλής ΜΚΟ «Έργο Πολιτών», που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη και απασχόλησε πρόσφατα όλα τα ΜΜΕ, διετέλεσε ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, αν και ο ίδιος φρόντισε να εξαφανίσει τα ...ίχνη από το βιογραφικό του.

Τον κ. Μακρυδημήτρη είχε διορίσει μάλιστα με ρουσφετολογικά κριτήρια ο Κώστας Καραμανλής, του οποίου ήταν σύμβουλος για θέματα δημόσιας διοίκησης.

Όπως αναφέρει το thepressproject.gr η εν λόγω ΜΚΟ, πρόεδρος της οποίας υπήρξε ο Στέλιος Συρμόγλου που δήλωνε κι αυτός φίλος του Κώστα Καραμανλή, κατασπατάλησε εκατομμύρια ευρώ λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση. Τα «στελέχη» του χρηματοδοτούμενου από το δημόσιο φορέα (με πλήρως αδιαφανή τρόπο) ήταν μια παρέα κομματικών φίλων της Ν.Δ., που διορίστηκαν αδιαφανώς σε έναν άχρηστο οργανισμό που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να βολέψει κομματικούς φίλους, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα πρόσφατα, μετά από πόρισμα ελεγκτών που βρήκαν επιπλέον πλήθος παρανομιών, και αφού ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, έστειλε το φάκελό της στη δικαιοσύνη. Το όνομα του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη ωστόσο ως αντιπροέδρου, δεν εμφανίστηκε πουθενά, όπως και των υπολοίπων στελεχών της φιλοκυβερνητικής παρέας.

Κι αυτό γιατί το όνομα του κ. Μακρυδημήτρη μαζί με των μελών του Δ.Σ και αρκετών άλλων , που πληρώνονταν αδρά για να συμμετέχουν σε μία κρατική οργάνωση χωρίς αντικείμενο, είχε κατεβεί από την ιστοσελίδα της οργάνωσης με την εμφάνιση των πρώτων δημοσιευμάτων που μιλούσαν για την αδιαφάνεια που επικρατούσε, και αναρωτιόνταν για τη χρησιμότητα του. Τότε έμεινε μόνο το όνομα του προέδρου Στέλιου Συρμόγλου, που αμειβόταν με 9.500 ευρώ το μήνα για να διευθύνει τον …άχρηστο οργανισμό.

Το «Έργο Πολιτών» προέβλεπε 24 θέσεις, όλες εκτός ΑΣΕΠ που πληρώθηκαν με αδιαφανή κριτήρια και μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου φέρεται να έλαβαν 5 εκατομμύρια ευρώ για περίπου μια πενταετία.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ανακάλυψε το 2011 σωρεία παρανομιών, για τις οποίες γίνονται έλεγχοι, όπως π.χ ότι την περίοδο 2005-2009 καταβάλλονταν, μέσω επιδομάτων στους προϊσταμένους, αποδοχές διπλάσιες από εκείνες που προβλέπονταν και κακοδιαχείριση των διαθέσιμων πόρων που κατευθύνονταν σε μισθούς και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών αντί για τις δράσεις του Οργανισμού.

Το όνομα του Αντώνη Μακρυδημήτρη, παρότι υπήρξε στέλεχος της εν λόγω οργάνωσης, δεν εμφανίστηκε ούτε στις πρόσφατες αποκαλύψεις και κατάφερε να βγει από αυτό αβρόχοις ποσί, χωρίς ποτέ να γίνει γνωστή η συμμετοχή του στον οργανισμό, για την οποία υπάρχει σαφής αναφορά όμως σε παλιά ρεπορτάζ , όπως δημοσίευμα του ΑΠΕ με ημερομηνία 22-9-2006.


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.