Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
















Είναι υπέροχα! Μοσχοβολάει το σπίτι, κατάλληλα για το σχολείο, τη δουλειά ή να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας. Το αγαπημένο μουστοκούλουρο το φτιάχνουμε με πετιμέζι που μπορούμε να προμηθευτούμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα λάδι
½ κούπα κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε με το κονιάκ, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τέλος βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Το τελευταίο στάδιο, το κάνουμε ακριβώς πάνω απ’ τον κάδο, γιατί η σόδα αφρίζει αρκετά μέσα στο χυμό.
Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.

Tip: όσο λιγότερο τα ψήσετε, τόσο πιο μαλακά θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.