Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά για πιθανό κρούσμα Έμπολα

Τις απογευματινές ώρες αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά εμπορικό πλοίο προερχόμενο από τη Γουινέα

Συμπτώματα Έμπολα έχει ένα μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τον πλοίαρχο του πλοίου

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές και λιμενικές αρχές της χώρας από πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος εμπορικού πλοίου που κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό του Έμπολα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το εμπορικό πλοίο προέρχεται από η Γουινέα και έχει ως τελικό σταθμό την Ουκρανία.
Ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου, το όνομα του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστό, ενημέρωσε τις ελληνικές υγειονομικές αρχές ότι ένα μέλος του πληρώματος έχει επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία.

Αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, απογευματινές ώρες Δευτέρας, ομάδα γιατρών θα επιβεί στο πλοίο προκειμένου να εξετάσει τον Φιλιππινέζο ναυτικό.

Πηγές του ΕΚΕΠΥ αναφέρουν ότι με βάση τις πληροφορίες που τους έχει μεταφέρει ο πλοίαρχος, η ιατρική εκτίμηση -εκ των μακρώθεν- είναι πως ενδεχομένως η κατάσταση του ασθενούς είναι ηπιότερη από το σενάριο που θέλει τον Φιλιππινέζο να έχει προσβληθεί από Εμπολα. 


Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον Πειραιά ο ασθενής θα εξεταστεί από γιατρούς και θα αποφασιστεί αν πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο θα αντιμετωπίζονται τα πιθανά κρούσματα Έμπολα.

Στο πλοίο, σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει στις υγειονομικές αρχές ο πλοίαρχος, υπάρχει ακόμη ένα μέλος του πληρώματος που έχει τραυματιστεί και χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης.


17/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.