Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Η οικία της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη στην Πλατεία ΑμερικήςΗ Οικία Λέλας Καραγιάννη, κατασκευή του 1923, ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων και έχει κηρυχθεί από το 1995 ιστορικό διατηρητέο μνημείο που χρειάζεται ειδική προστασία, ως "αξιόλογο δείγμα κτιρίου της ύστερης εκλεκτικιστικής περιόδου".

Μια μαρμάρινη αναμνηστική πλάκα είναι τοποθετημένη (1987) από το Δήμο Αθηναίων στην πρόσοψη της οικίας, η οποία αναγράφει:

Αναμνηστική πλάκα στην oικία της Λέλας Καραγιάννη
"Σ' αυτό το σπίτι έζησε και το χρησιμοποίησε σαν αρχηγείο της η ηρωίδα της Κατοχής Λέλα Καραγιάννη, "Μπουμπουλίνα". Εκτελέστηκε στις 8.9.1944. Τιμής Ένεκεν, ο Δήμος Αθηναίων, 8-9-1987".

8/3/14
katoikoi agioupanteleimona

Ενα σπουδαίο ιστορικό μνημείο στην υποβαθμισμένη και φτωχοποιημένη γειτονιά της Πλατείας Αμερικής, που ανακαινίστηκε με μουσειακές προδιαγραφές με ταπετσαρία στους τοίχους φιλοτεχνημένη δια χειρός, περιμένει ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ.....


αγώνες πολιτών.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ Η ΠΛΑΚΑ. ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΑΝ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.