Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Ν. Σοφιανός: Δύναμη για το λαό το ισχυρό ΚΚΕ (VIDEO-ΦΩΤΟ)Την ανάγκη και τη δυνατότητα ο λαός να δείξει το «μπόι» του στις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές καταδικάζοντας τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την κυβερνητική πολιτική και την «άλλη» διαχείριση - εξίσου αντιλαϊκή - του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας το απόγευμα σε συγκέντρωση της ΚΟ Ταύρου του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτης Κυριαζίδης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ταύρου - Μοσχάτου.

Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε τα βασικά σημεία σύμπλευσης της στρατηγικής της συγκυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Στην αποδοχή και στήριξη της ΕΕ, την ώρα μάλιστα που όλο και περισσότερο ο λαός χάνει την εμπιστοσύνη του, αντιτίθεται στην λυκοσυμμαχία. Την αποδοχή του χρέους - λες και είναι του λαού - και την επιμέρους διαφωνία αν θα πρέπει να γίνει επιμήκυνση της αποπληρωμής του ή κούρεμα μέρους του. Πάντως, σημείωσε, με τρόικα ή όχι, με μνημόνιο ή όχι, τα διαρκή μνημόνια και η διαρκής επιτήρηση της ΕΕ είναι αποφασισμένα και προ των πυλών. Γι' αυτό τόσο η συγκυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κάποιες «ελαφρύνσεις» του λαού με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ανάπτυξη κλπ. Στο σημείο που δεν υπάρχει μόνο σύμπλευση, αλλά ταύτιση είναι στο ζήτημα της καπιταλιστικής οικονομίας, στην εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, των εργοδοτών.

Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ ασκεί κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο στη συγκυβέρνηση, ο Ν. Σοφιανός είπε πως τα δραματικά αποτελέσματα της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ο λαός τα βιώνει καθημερινά, τα βλέπει και τα ξέρει. Το ΚΚΕ αναδεικνύει τις αιτίες της πολιτικής, την ουσία των κυβερνητικών μέτρων προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι αν θα γλιτώσουμε τα χειρότερα αν  θα υπάρξει έστω και μια μικρή βελτίωση με τους νέους διαχειριστές. Συνεχίζοντας ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε:

«Μα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει καθαρά. Λέει στο λαό ότι πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι. Λένε στο λαό: Όταν η οικονομία θα ανακάμψει, θα μπορέσουμε σιγά σιγά να αποκαταστήσουμε. Τι θα πει να ανακάμψει η οικονομία; Σε 4 χρόνια χρόνια χάθηκε το 25% του ΑΕΠ. Μέχρι να ανακτηθεί αυτό με τους ρυθμούς που λένε αυτοί, θα περάσουν 20 χρόνια. Τότε π.χ. θα γυρίσει πίσω ο 14ος μισθός; Τότε και με βάση τι; το 2009; Γιατί αυτό έχει τελειώσει. Τότε θα γυρίσει η ΕΓΣΣΕ του ιδιωτικού τομέα στα επίπεδα του 2009; Τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες που δουλεύουν και δεν πληρώνονται;

Η στήριξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι απροκάλυπτη. Και αν αυτά γίνονται τώρα φανταστείτε τι θα γίνει μετά. Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Στηρίζουν ανοιχτά τους επιχειρηματίες όπως ο Μυτιληναίος και η Αλουμίνιον Ελλάς, να πάρουν φθηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ και να τους τα επιστρέψει το κράτος αναδρομικά.

Στηρίζουν τη Βιοχάλκο. Κλαίνε και φωνάζουν γιατί οι μεγαλοεργολάβοι όπως ο ΑΒΑΞ δεν παίρνουν δουλειές. Τσακώνονται με την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας για το ποιοι επιχειρηματίες φαρμάκου θα βγουν πιο κερδισμένοι. Στρώνουν χαλί πλέον οι ισχυροί. Εμείς είπαμε στο λαό μας την αλήθεια».

Σε άλλο σημείο ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε: «Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και είχαμε κόστος. Αλλά το λέμε καθαρά: Μέσα σε αυτά τα τείχη που έχουν κλείσει τη χώρα και το λαό μας, που λέγεται οικονομία του κεφαλαίου, ΕΕ και ότι συνεπάγεται όπως είναι το δημόσιο χρέος, δεν μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή κυβέρνηση. Δείτε π.χ. Στην Κύπρο με κομμουνιστή πρόεδρο, αλλά μέσα στην ΕΕ και με τέτοια οικονομία. Οι εξελίξεις επαληθεύουν αυτό που είπαμε. Κι αυτό είχε κόστος το 2012, να είστε σίγουροι ότι είναι επένδυση το 2014, τα χρόνια που έρχονται».

O Nίκος Σοφιανός τόνισε ακόμα  ότι «αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα, δεν μπορούμε να το αφήσουμε για αύριο. Δεν θα το παραπέμψουμε στην άλλη ζωή. Έχει δυνατότητες η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Έχει τον πλούτο, έχει τα μέσα παραγωγής, έχει επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, πρώτες ύλες, ορυκτό πλούτο, εργοστάσια. Τι δεν έχει; Το λαό ιδιοκτήτη στα μέσα παραγωγής. Το λαό να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει αυτή η χώρα. Και αυτό δεν μπορείς να το παραπέμψεις για αύριο επειδή ο συσχετισμός δεν είναι ευνοϊκός.

Δεν θα αλλάξει ο συσχετισμός αν γίνουμε σκαλοπάτια να περάσει η σοσιαλδημοκρατία, να περάσει η ηττοπάθεια. Έχουμε χρέος με την πείρα που έχει ο λαός να τον πείσουμε. Το ΚΚΕ θέλει να κερδίσει η λαϊκή πλειοψηφία. Η κοινωνική συμμαχία αυτό το σκοπό έχει. Έναν αποφασισμένο, οργανωμένο λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.