Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Πίτα τραγανή με μορταδέλα




















ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 35 ΛΕΠΤΆ

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γρ. μορταδέλα κομμένη σε κομμάτια
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
4 αυγά
250 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. ανθότυρο
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Αλάτι, πιπέρι

1. Χτυπάτε το λάδι με τα αυγά στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το γιαούρτι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη μορταδέλα, το τυρί φέτα κομμένο σε κομμάτια, το ανθότυρο, την κεφαλογραβιέρα, λίγο, λίγο το αλεύρι (αφού κρατήσετε μία κουταλιά), λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Το μείγμα πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός.

2. Αλείφετε ένα ταψί στρογγυλό No 26 με λάδι, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και στρώνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει η πίτα και την κόβετε σε κομμάτια.

Προτείνουμε ακόμη:
Λίγο πριν βγάλετε την πίτα από το φούρνο, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με μισό φλιτζάνι παρμεζάνα, για να γίνει πιο τραγανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.