Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκοπικές γελοιότητες απροκάλυπτου πανικού.Ξεκάθαρα και από παντού είναι αποδεκτό πως σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών: α) η συγκυβέρνηση καταποντίζεται και η μεν ΝΔ δεν αποσπά ούτε 12% το δε ΠΑΣΟΚ αποκλείεται της Βουλής και, β) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσπά ποσοστό ούτε αυτοδυναμίας ούτε επαρκές για συμμαχική κυβέρνηση. Αυτές οι εκτιμήσεις έχουν ωθήσει στην εμφάνιση και προβολή της πρότασης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Το τελευταίο τριήμερο εμφατικά παρουσιάζονται δημοσκοπήσεις που: α) παρουσιάζουν τους υποψηφίους της συγκυβέρνησης να αποσπούν στην Αθήνα σχεδόν 50%, β) τον δήμαρχο  “2 τζαμιά σε κάθε γειτονιά” να βγαίνει πρώτος και, γ) να αποσιωπάται πλήρως η υποψηφιότητα του τ. εισαγγελέα ΣΑΚΚΑ Ι. . Ο οποίος βέβαια και ως δικαστικός είναι ο καταλληλότερος για την επανάκτηση της δημοκρατικής νομιμότητας και ως ακομμάτιστος μπορεί να συνενώνει τους καταταλαιπωρημένους δημότες, στην καταχρεωμένη και παρακμιακή Αθήνα.

Γιατί επιχειρείται αυτός ο βιασμός της πραγματικής βούλησης των Αθηναίων ( και μέσω αυτών του συνόλου των πολιτών ); Γιατί ρισκάρουν να γελοιοποιηθούν με τα πραγματικά αποτελέσματα;Σακκάς ΙΙ

Προφανής επιδίωξη είναι η εξώθηση των δημοτών σε εκλογική αποχή υπό το κράτος της απορριπτικής αηδίας για το κομματικό σκουπιδαριό. Όπως είχαν καταφέρει το 2010 και εκλέχθηκε ο Καμίνης με 16% επί των εγγεγραμμένων. Προβάλλει όμως και η υποψία: μήπως σκοπεύουν να  χαλκέψουν με νοθεία τα αποτελέσματα;

Αυτοί οι τηλεοπτικοί τραμπουκισμοί της αποσιώπησης και της παραπληροφόρησης, φέρνουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ τους πολίτες.

” Μας ξύπνησαν νωρίς “.

Νίκος Καραβαζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.