Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

“Βραχιολάκια” σε γύφτους που ξετίναξαν στις ληστείες τα Χανιά!


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα γύφτων στα Χανιά, που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες.

Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί 48 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Η αξία των κοσμημάτων που έχουν αφαιρεθεί, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 337.200 ευρώ, ενώ το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό στις 120.825 ευρώ και 1.135 δολάρια

Συνελήφθησαν προχθές το πρωί, στα Χανιά, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, έξι ημεδαποί ( Roma ), ηλικίας από 29 έως και 52 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής, εμπεριστατωμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, την οποία διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση. Συγκεκριμένα α πό τον Δεκέμβριο 2013 έως και 14.02.2014 είχαν διαπράξει στην πόλη των Χανίων, κλοπές από οικίες, αφαιρώντας κοσμήματα, των οποίων η χρηματική αξία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων τριάντα επτά χιλιάδων και διακοσίων (337.200) ευρώ και το χρηματικό ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι πέντε (120.825) ευρώ και χιλίων εκατόν τριάντα πέντε (1135) δολαρίων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) Ευρώ
κοσμήματα
ζυγαριά ακριβείας
τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, διαφόρων Τραπεζικών Ιδρυμάτων
συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων και
τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.