Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Αρχιφύλακας μαζί με Πακιστανό συνεργό πουλούσαν σε λαθρομετανάστες πλαστά διαβατήρια
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών συνέλαβαν Αρχιφύλακα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και τον Πακιστανό συνεργό του, για πλαστογράφηση διαβατηρίων τα οποία πουλούσαν σε λαθρομετανάστες.
Συνελήφθη 49χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μαζί με του συνελήφθη και 0 39χρονος Πακιστανός συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης.

Προχθές το βράδυ εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες στο αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διερευνούσε πληροφορίες και ενδείξεις, για συνεργασία των δύο (2) συλληφθέντων στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων, διαφόρων τύπων (ροζ καρτών ασύλου, αδειών διαμονής κ.λπ. δημοσίων εγγράφων), τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε αλλοδαπούς, για να εμφανίζονται ως νόμιμοι.

Σε έρευνες που έγιναν στον Αρχιφύλακα και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· χρηματικό ποσό (1.270) ευρώ

· επτά (7) κενά δελτία αιτήσεων ασύλου αλλοδαπού, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

· πενήντα τρεις (53) κάρτες – χαρτάκια για ραντεβού, που φέρουν στρογγυλή σφραγίδα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής

· μεταλλική σιδερογροθιά

· σφραγίδα με αποτύπωμα υπογραφής

· δέκα (10) κάρτες – χαρτάκια κενά

· σαράντα οκτώ (48) δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού

· διάφορες βεβαιώσεις, αιτήσεις αλλοδαπών για πολιτικό άσυλο και χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε έρευνα που έγινε στον 39χρονο Πακιστανό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· οκτώ (8) δελτία αιτήσεων ασύλου αλλοδαπού

· δύο (2) κινητά τηλέφωνα και

· χρηματικό ποσό τριάντα (30) ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε και περίπτωση απόπειρας εκβίασης, σε βάρος άλλου Πακιστανού, από τον οποίο ο συλληφθείς ομοεθνής του απαιτούσε εκατόν πενήντα (150) ευρώ, για την ανανέωση δελτίων ασύλου.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.