Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Αναστασία Διονά: Ένα νέο είδος θεάτρου στον Δήμο Αθηναίων
Μετά  Το Sarugaku στην Ιαπωνία, to kutiyattam  στην Ινδία, την τραγωδία και την κωμωδία, το μιουζικαλ και την όπερα, στον Δήμο Αθηναίων επινόησαν το «Βουβό θέατρο» στην θεατρική παράσταση «απολογισμός πεπραγμένων τριετίας 2011-13» με πρωταγωνιστές τους κοινοτικούς συμβούλους που τους απαγόρευσαν να μιλήσουν και να κρίνουν το έργο του Δήμου. Δευτεράντζες οι Σύμβουλοι των Κοινοτήτων. Αυτό θα πει Δημοκρατία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αναστασία Διονά 
Σύμβουλος στην 6η Δημοτική Κοινότητα


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστασία Διονά   
Σύμβουλος 6ης Δημ. Κοινότητας
Αθήνα 11-2-2014

Κατά την συνάντηση του Δημάρχου με όλους τους Συμβούλους του Δήμου Αθηναίων και τους φορείς, όπου ο κ. Δήμαρχος έκανε τον απολογισμό του της 3 ετίας 2011-13,  θέλησα να μιλήσω για να κρίνω κι εγώ αλλά και για να θυμίσω σε όλους κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ή κοινότητα μας και που δεν έχει ασχοληθεί ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του. Μου απαγόρευσαν να μιλήσω, όπως και σε όλους τους κοινοτικούς συμβούλους και μου είπαν να τα καταθέσω στους Αντιδημάρχους, σ' αυτούς δηλαδή που τα έχω καταθέσει αρκετές φορές και δεν έδωσαν καμιά σημασία!

Καταθέτω λοιπόν την εισήγησή μου εδώ:

Eισήγηση  για την συνάντηση της 10-2-2014  «περι απολογισμού των πεπραγμένων της 3ετίας 2011-13» του Δημάρχου του Δήμου Αθηναίων

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι

Η υποβάθμιση και η φτωχοποίηση που επήλθε στην 6η Δημ. Κοινότητα τα τελευταία 3 χρόνια είναι μοναδική στα χρονικά. Μοναξιά, ερημιά, κατάθλιψη, οργανωμένη γκετοποίηση, ανασφάλεια, παραλογισμός, χαμένη αισθητική.  

6η δημοτική κοινότητα: η χαρά των παρανόμων, ανεξέλεκτη διακίνηση και πορνεία, εγκληματικότητα, φόνοι δίπλα στα σπίτια δίπλα στα σχολεία, στα πάρκα.  

Ειδικά μερικές γειτονιές είναι πολύ βεβαρημένες.. 
Κάποτε στην αρχή είχα εισηγηθεί η 6η κοινότητα να ενταχθεί σε ειδικό καθεστώς λόγω της μεγάλης εγληματικότητας και πυκνοκατοίκησης.΄Ομως η αδιαφορία καλά κρατεί. Οι όμορφες και ειρηνικές γειτονιές μας έγιναν αφιλόξενες και εχθρικές για εμας τους κατοίκους. Έρευνα του Παντείου Παν/μιου αναφέρει ότι η περιοχή μας δέχεται έναν ιδιότυπο εποικισμό. Αυτό το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά. 
Γ Ι Α Τ Ι;  
Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας; Η βία μέσα στα σχολεία έχει φτάσει στα ύψη. Έχετε αναρωτηθεί πόσο ανασφάλεια νοιώθουν οι ηλικιωμένοι που είναι η εύκολη λεία για τους εγκληματίες; Έχετε αναρωτηθεί πόσο  αυτό το χαμένο περιβάλλον επηρεάζει τον ψυχισμό όλων των ανθρώπων;

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να κάνουμε λίγο πιό χαρούμενο το περιβάλλον να βελτιώσουμε την αισθητική, τις παιδικές χαρές που πρέπει να τις περιφράξουν, τα πεζοδρόμια να γίνουν βατά για πεζούς και καρότσια, να καταπολεμήσουμε οργανωμένα την παραβατικότητα. Πάνω από όλα θέλουμε να υποστηρίζετε τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.

Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν έγινε ποτέ η επίσημη συνέλευση κατοίκων και φορέων της τοπικής κοινότητας όπως προβλέπει ο Καλλικράτης τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο όπου προτείνονται στα αρμόδια οργανα οι δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος, όπου κρατούνται επίσημα πρακτικά από υπάλληλο του Δήμου, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία. Αν έχει γίνει αυτό και δεν το γνωρίζω παρακαλώ θα ήθελα να έχω αυτά τα πρακτικά.

Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η διάχυση της πληροφόρησης- ενημέρωσης  των δημοτών. Ο δήμος ήταν ελλειπής η πληροφορία δεν έφτανε σ’ όλους.

Το Δημοτικό Νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει ανοίξει γιατί η 6η κοινότητα δεν έχει κανένα άλλο,.
Κύριε Δήμαρχε είχα πολύ διάθεση να δουλέψω κι αυτό φαίνεται από τις προτάσεις που έχω καταθέσει και τις έχω τις διάθεση όλων. ΄Ομως απορώ και λυπάμαι γιατί αντί να βρω ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας, βρήκα ανοιχτή την πόρτα της αυταρχικότητας και της συκοφαντίας. 

Επίσης κ. Καμίνη και η δική σας πόρτα πάντα ήταν ερμητικά κλειστή στην προσπάθεια μας να σας δούμε και να συζητήσουμε.
Αυτός ο τόπος ειδικά στην δύσκολη περίοδο που περνάμε έχει ανάγκη την δημοκρατία, την συνεργασία, την αγάπη...

Τελειώνοντας θα εστιάσω  σε ένα μεγάλο πρόβλημα: Καταστήματα Υ. Ε.
Θα σας δώσω κ. Δήμαρχε πρόταση που συνέταξα αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης της 6ης κοινότητας, την οποία έχω ξανά καταθέσει  στις 11/9/13 στον κ. Βαρελά και στο συμβούλιο. Για το θέμα αυτό όπως γνωρίζετε, έχουμε ασχοληθεί αρκετά όμως δεν έχει λυθεί και τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Αυτή η πρόταση είναι ή μόνη σωστή λύση.

Ευχαριστώ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Αναστασία Διονά
Σύμβουλος 6ης δημ. κοιν. Δήμου Αθηναίων
Πρόταση: Σχετικά με τα καταστήματα Υ.Ε.:

Να προχωρήσει το σχέδιο χρήσεων γής το οποίο θα αποβλέπει στο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να το καταρτίσει (επρεπε να το είχε κάνει ήδη), να το υποβάλλει στο αρμόδιο υπουργείο, να το παρακολουθεί και να επιμένει για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του. Μόνο έτσι μπορούν να υπάρχουν περιορισμοί. Το θέμα της υπερσυγκέντρωσης πρέπει να ενταχθεί μεσα σε νομοθετικό διάταγμα. Πρέπει να επανέλθει το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου. Επίσης να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος για τις παραβάσεις, να σφραγίζονται άμεσα και να μην ξανανοίγουν αυτά τα καταστήματα   Πρέπει όλα να  γίνουν με νομοθετικές ρυθμίσεις, γιατί όπως είναι τώρα μπορούν να μας ακυρώσουν τις αποφάσεις μας όταν "είναι εντάξει τα χαρτιά".

Μεχρι τότε:
Σημαντικό είναι να γίνεται έλεγχος. Μέχρι να γίνει όποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει, σήμερα κιόλας η αστυνόμευση και ο ουσιαστικός έλεγχος από κλιμάκιο που ν' αποτελείται από Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία, Υγειονομικό, Πυροσβεστική, Δ/νση Εμπορίου και Τουρισμού, Πολεοδομία, Επιθεώρηση Εργασίας και ΣΔΟΕ.  Αυτό φωνάζουμε όλοι: κατοικοι, φορείς και σύμβουλοι.΄Ομως "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" μπορούμε όμως και πρέπει να το αλλάξουμε " στου κουφού την πόρτα παντα υπάρχει μια μια τρύπα από κλωτσιά".

Πάνω απ' όλα:

Είναι να υπάρχει θέληση, ενδιαφέρον, πολιτική βούληση και όπως φαίνεται μέχρι τώρα δεν υπάρχει.  Αφησαν τα πράγματα να ξεφύγουν, γιατί άραγε;

Οι όμορφες ειρηνικές γειτονιές μας γίνανε "η Τρούμπα" "περιοχές μαστροπών και υποκόσμου" "χαοτικές" για να χρησιμοποιήσω φράσεις κατοίκων. Οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους , οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλείνουν και φεύγουν, όσοι ακούνε ότι μένουμε στις γειτονιές της 6ης κοινότητας μας κοιτούν με οίκτο.

Που είναι το "Δικαίωμα μας στην πόλη" κ. Καμίνη;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ευχαριστούμε την κ. Διονά που με τόση αλήθεια απεικόνισε την πραγματικότητα!...
ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.