Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος είναι ο επικεφαλής δημοσιογράφος της ΜΚΟ των 9 εκατ.ευρώ
Μεζονέτες, εξοχικά και πολυκατοικίες έγιναν οι... νάρκες...

«Αν βρείτε τα λεφτά, γράψτε μου» είπε η σύζυγος  του προφυλακισμένου δημοσιογράφου και προέδρου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Απονακροθέτησης», Κώστα Τζεβελέκου, ο οποίος κατάφερε, λόγω υψηλών διασυνδέσεων, να αποσπάσει τεράστια ποσά από το ελληνικό κράτος, την περίοδο 2000- 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του υπηρέτησε στο υπουργείο Τουρισμού, αποσπάστηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και από εκεί πήρε τη σύνταξή της.

Το κόλπο ήταν απλό: η ΜΚΟ αναλάμβανε να καθαρίσει από νάρκες περιοχές σε χώρες όπου υπήρχαν εμπόλεμες ζώνες. Με έγγραφα που ούτε καν μεταφράζονταν, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο γίνονταν αποδεκτά, οι υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους έδιναν χρήματα στη ΜΚΟ. Για την ιστορία, μεταξύ των οκτώ συνολικά διωκόμενων για την υπόθεση είναι και ο Άλεξ Ρόντος, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Ρόντος- που είναι ακόμα εν ενεργεία διπλωμάτης του ΥΠΕΞ και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής- ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, υπέγραφε ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στην συγκεκριμένη ΜΚΟ. Σε βάρος του κ. Ρόντου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Κρατικά χρήματα έγιναν προσωπική περιουσία!

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πήγαν τα χρήματα, όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι πήγαν κατά κύριο λόγο στην πολυτελή ζωή του ζεύγους Τζεβελέκου.

Ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του, πρώην υπάλληλος στα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, ζούσαν σε μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία έδιναν 5.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκιο. Έχουν στην κατοχή τους, παράλληλα, μια επταώροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους, αλλά και ένα εξοχικό στη Ρόδο αξίας τουλάχιστον 800.000 ευρώ.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα του ζεύγους και έτσι φαίνεται ότι τα χρήματα του κράτους έγιναν προσωπική περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.